بایگانی
- ارديبهشت ۱۳۹۶ (۳)
- فروردين ۱۳۹۶ (۳۶)
- اسفند ۱۳۹۵ (۷۸)
- بهمن ۱۳۹۵ (۸۱)
- دی ۱۳۹۵ (۵۹)
- آذر ۱۳۹۵ (۴۵)
- آبان ۱۳۹۵ (۶۷)
- مهر ۱۳۹۵ (۱۱۰)
- شهریور ۱۳۹۵ (۱۸۲)
- مرداد ۱۳۹۵ (۱۶۷)
- تیر ۱۳۹۵ (۲۰۳)
- خرداد ۱۳۹۵ (۱۶۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۵ (۱)
پربحث ترين ها
-
-
-
-
-
-
-
-
-
خوانندگی زنان در رفسنجان / عکس
۹۵/۰۳/۱۲ -
پیشینه روستای شمس اباد
۹۵/۰۳/۱۰
پربازديدترين ها
-
-
وظایف دهیار در روستا چیست ؟
بازديد: ۱۷۰۴ -
پیشینه روستای شمس اباد
بازديد: ۱۶۴۷ -
-
-
مجتهد نواندیش استاد دکتر-فیروزی مازندرانی
بازديد: ۱۵۶۳ -
-
مراسم استقبال ازمدافعان حرم در مرکز دهستان رضوان
بازديد: ۱۳۳۵ -
-
حضور حماسی مردم بخش فردوس در روز جهانی قدس
بازديد: ۱۲۱۵
پيوندها
از خشخاش تا گل محمدی
![از خشخاش تا گل محمدی از خشخاش تا گل محمدی](http://bayanbox.ir/view/4160706899145173715/uv.jpg)
مرحوم همایون صنعتی با حضور به موقع و وقت شناسانه ی خود در منطقه ی لاله زار بردسیر با جایگزینی کشت گل محمدی به جای خشخاش در این منطقه نام خود را جاودانه و صنعت و افتخاری بزرگ …
به نقل از هزار نیوز ؛ مرحوم همایون صنعتی با حضور به موقع و وقت شناسانه ی خود در منطقه ی لاله زار بردسیر با جایگزینی کشت گل محمدی به جای خشخاش در این منطقه نام خود را جاودانه و صنعت و افتخاری بزرگ را برای مردان این سرزمین رقم زد.
همایون صنعتی در سال ۱۳۰۴ در تهران به دنیا آمد ؛ پدرش عبدالحسین صنعتی زاده از اولین رمان نویسان ایرانی و پدربزرگش علیاکبر صنعتیزاده بود، وی کودکی خود را در کرمان نزد پدر بزرگ و مادر بزرگش گذراند.
در دبیرستان البرز تهران مشغول به تحصیل شد و در همین مدرسه با ایرج افشار آشنا شد، اما همزمان با شهریور ۱۳۲۰، ایران درگیر جنگ جهانی دوم بود، دبیرستان را ناتمام رها کرد و دوباره به کرمان بازگشت و در کار تجارت و اداره امور پرورشگاه به پدر کمک کرد.
بعدها دیپلم خود را از اصفهان گرفت ولی هرگز به دانشگاه نرفت و علیرغم میل پدر و خانواده به جای دانشگاه راه بازار و تجارتخانه را برگزید؛ مادرش و همسرش اصفهانی بودند همسرش شهیندخت سرلتی (صنعتی) بود.
از دو سه سال قبل از انقلاب از مشاغل دولتی کنار کشیده بود و در لاله زار بردسیر، در ملک پدری اش، به کشت گل مشغول شده بود. شعر میگفت و گل میکاشت و گلاب میگرفت. در زندگی او همواره بیش از هر چیز به دو کار مشغول بود، کشاورزی و تحقیق در احوال ایران باستان.
وی در روز چهارشنبه، ۴ شهریور ۱۳۸۸ در حالی که ۸۴ سال عمر داشت ؛ پس از یک دوره بیماری در کرمان درگذشت.
صنعتی بنیانگذار چند مؤسسه فرهنگی و اقتصادی بزرگ در ایران است ؛ مؤسسه انتشارات فرانکلین، شرکت سهامی افست، چاپخانه ۲۵ شهریور، سازمان کتابهای جیبی، کاغذ سازی پارس، کشت مروارید کیش و گلاب زهرا از شرکتها و موسساتی است که او در برپایی آنها نقش مؤثر داشتهاست ؛ او همچنین بنیانگذار شهرک خزرشهر است.
وی اولین فردی است که کشاورزی ارگانیک را بصورت کاربردی در ایران پایه ریزی نمود.
همایون صنعتی با جایگزینی کشت گل محمدی در منطقه ی لاله زار به جای خشخاش و ترغیب مردمان آن منطقه به این امر پایه های پر آوازه شدن نام بردسیر و لاله زار در دنیا را نهاد.
البته نباید نام شهیندخت سرلتی(صنعتی) را از یاد برد ؛ او همواره همراه همسرش همایون صنعتی زاده بود و شرکت گلاب زهرا را در سال ۱۳۵۶ در منطقه لاله زار کرمان بنیان نهادند.
شکل گیری و توسعه گلاب زهرا طی حدود سه دهه تحت مدیریت مستقیم این بانوی پرتلاش صورت پذیرفت ؛ وی از بانیان توسعه کشت ارگانیک گل محمدی در ایران بود و در۲۲ بهمن ۱۳۸۳ در اثر سانحه تصادف رانندگی دار فانی را وداع گفت.
بانوی گل سرخ نامی است برای شهیندخت سرلتی(صنعتی)؛ بانویی که به همراه همسر خود گُل را جایگزین خشخاش و گُلاب را جایگزین تریاک کرد و به جایی رساند که “گلاب زهرا” سرنوشت کشاورزی یک منطقه را دگرگون کرد.
گلاب زهرا نام کارخانه تولید گلاب و روغن گل است ؛ این کارخانه اولین واحد تولیدی است که موفق به دریافت گواهینامه ارگانیک در تولید گلاب و روغن گًل شده است.
گلاب زهرا بزرگترین صادر کننده گلاب و روغن گل در ایران است و محصولات آن در اروپا و سایر دنیا به فروش میرسد. همه ساله برای تمدید گواهینامه ارگانیک (کشاورزی آلی) مزارع و کارخانجات این واحد تولیدی توسط کارشناسان انجمن خاک انگلستان Soil Association مورد بازرسی قرار میگیرد.
عمده مشتریان روغن گًل این کارخانه لابرتوارهای تولید لوازم بهداشتیآرایشی در اتحادیه اروپا هستند و هم اکنون کارخانهٔ گلاب زهرا یکی از بزرگترین و پیشرفتهترین واحدهای صنعتی دنیا در زمینه تولید عرقیات گیاهی و اسانس به شمار میرود و در سال ۱۳۸۲ به عنوان واحد نمونه کشوری معرفی شد.
در حال حاضر شرکت گلاب زهرا بیش از بیست گونه محصول مختلف شامل عصارهها و عرقیات گوناگون گیاهی، به چای، نمکهای معطر تولید میکند و یکی از صادر کنندگان عمده گلاب و روغن گل محمدی در جهان است.
اکنون مدت ده سال است که مردم بردسیر و لاله زار به پاس این نعمت خدا دادی و برای گرامیداشت نام مردان نیک این سرزمین و معرفی لاله زار جشنواره ی گل و گلاب را برگزار می کنند.
جشنواره ای که همراه تلاش خود را در راستای معرفی این منطقه ی بهشتی در دل کویر داشته و مردمان فراوانی را وادار به تحسین این خطه کرده است.
فردا ۱۲ خرداد ماه نیز ، دهمین جشنواره ی گل محمدی لاله زار بردسیر برگزار خواهد شد و بار دیگر نام این سرزمین ستوده می شود.
البته اگر به عنوان واژه فستیوال معادلش را بگیریم نوعی گردهمایی توأم با نشاط است و بنا بر مناسبتهای مختلف شکل میگیرد. جشنواره کلمه جدیدی است با کاربردی جدید. قبل از انقلاب اسلامی کمتر از این واژه استفاده میشده است. قبل از انقلاب جشنواره فیلم داشتیم که از آن هم با عنوان فستیوال یاد میشد. در کشورهای خارجی از جشنواره با نام فستیوال صحبت میکنند. جشنواره با نام شادی همگانی همراه است و دو ویژگی در آن وجود دارد؛ یکی سرور و نشاط و دیگری عمومی بودن
در کشورهای خارجی معمولاً فستیوالها به عنوان رویدادهای فرهنگی هنری شکل میگیرد. میتواند جنبه ملی هم داشته باشد؛ مانند فستیوالهای آمریکای لاتین که هنرمندان در حالی که از لباس و زینت و ماسک و انواع گریم استفاده میکنند برای مردم رژه میروند، از ماشین شکلات و گل به بیرون پرت میکنند و این مراسم بیشتر در زمینههای تاریخی و مناسبت ملی شکل میگیرد. معمولاً در غرب و خیلی از کشورها برای آنکه به رونق اقتصادی و فرهنگی کشور بیفزایند، نوعی فستیوال که به فرهنگ آن کشور نزدیک است راه میاندازند و این فستیوالها بسته به امکانات اقتصادی و دعوتی است.
جشنواره گل و گلاب لاله زار با هدف پاسداشت گل محمدی و گلاب به عنوان میراث های جاودان شهرستان بردسیرو شکرانه این مواهب الهی آغاز کار نمود که در طی سال های گذشته اهداف نشاط اجتماعی اقتصادی توسعه شهری و روستایی و در نگاه بالاتر گردشگری و توسعه اقتصادی به آن افزوده شد که در حال حاضر جشنواره گل و گلاب جایگاه ویژه ای را در تقویم گردشگری لاله زار و شهرستان بردسیردارا می باشد که با حضور علاقه مندان و گردشگران و مهمانان زمینه رونق اقتصادی شهر و منطقه را فراهم آورده است. لازم به ذکر است وجود گل و گلاب و ایام گلابگیری و به طور خاص جشنواره گل و گلاب لاله زار به عنوان محور اقتصادی و مبنای برنامه ریزی روستایی و توسعه اقتصادی شهرستان بردسیر بوده است .
هر ساله گلهای محمدی منطقه نمونه گردشگری لالهزار کرمان شکفتن خود را جشن میگیرند و با عطر مشامنواز خود گردشگران بسیاری را به جشنشان دعوت میکنند تا زیباییهای خود را به نمایش بگذارند.
فرمانداری شهرستان بردسیر به منظور معرفی این منطقه گل پرور، اقدام به برگزاری جشنواره گل و گلاب می کند که در آن برنامههای متنوعی از جمله کوچ و عروسی نمادین عشایر، موسیقی محلی، مسابقه دارت، مسابقه دوی کودکان، طنابکشی و بازیهای بومی، قایقسواری، برپایی غرفههای فروش سوغات کرمان، نمایشگاه صنایع دستی و برنامه ویژه کودکان اجرا می شود.
اشاره به رونق صنعت گردشگری که به دنبال برگزاری این جشنواره در لالهزار به وجود آمده خالی از لطف نیست، بالا رفتن ارزش افزوده منطقه به میزان چند صد برابر، خرید باغهای منطقه توسط سرمایهداران، توجه مسئولان استانی به جادههای روستایی، ساخت پارکینگها و برگشت مهاجران روستایی از شهر از برکات برگزاری این جشنواره است.
در سالهای گذشته اقداماتی همچون آسفالت راه دسترسی به سایت گردشگری لالهزار، ساخت پارکینگ، تامین آب بهداشتی، برقکشی، ایجاد سرویسهای بهداشتی، راهاندازی غرفههای ثابت برای برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و عرضه محصولات کشاورزی و ساخت کمپهای اقامتی برای گردشگران انجام شده است.
این جشنواره با هدف شناساندن جاذبههای طبیعی و گردشگری شهرستان بردسیر و منطقه نمونه گردشگری لالهزار بردسیر برگزار می شود و با توجه به اینکه زیباییهای طبیعت و گلستانهای گل محمدی در بردسیر بویژه بخش لالهزار شگفتانگیز است بنابراین برپایی جشنواره گل و گلاب در این منطقه میتواند فضایی شاد و مفرح برای خانوادهها فراهم سازد.
بیش ۲۵۰۰ هکتار باغ گل محمدی در دامنههای ارتفاعات بخش لالهزار مملو از عطر وصف ناشدنی دشتهایی است که یکپارچه رنگ صورتی به خود گرفتهاند.
مجموع ظرفیتهای طبیعی، گردشگری و تاریخی موجود در این منطقه، لالهزار را به بهشت گردشگران و مأمنی برای آرامش تبدیل کرده است. سرسبزی و وضعیت ویژه آبوهوایی در مرتفعترین منطقه مسکونی ایران بهگونهای است که لالهزار مملو از گلهای مختلف بویژه گیاهان دارویی نیز شده است.
گلاب لالهزار بنابر اظهارنظر کارشناسان کشاورزی، تنها محصول ارگانیک گل محمدی کشور است؛ بههمیندلیل نیز هر روز بر تقاضای خرید مشتریان خارجی این محصول افزوده میشود و کشت گل در لالهزار هر روز گسترش بیشتری مییابد.
این در حالی است که از هر سه تن محصول گل این منطقه، یک تن گلاب مرغوب تولید میشود و از هر هشت تن گلاب، یک لیتر اسانس بهدست میآید. کرمانیها رابطه نزدیکی با طبیعت سرسبز دارند، بهگونهای که اقلیمهای مختلف در این استان، کرمان را به ویترینی از فصلهای مختلف در هر زمان از سال تبدیل کرده است.
در واقع لالهزار با فاصلهای نزدیک به شهر کرمان، امکان دسترسی دشتی از گل و سبزه را در حالی در اختیار مردم این منطقه قرار داده است که بسادگی میتوان از گرمترین منطقه جهان در دشت شهداد، ارتفاعات کوههای هزار در لالهزار را که از سردترین مناطق کرمان و حتی ایران محسوب میشود، مشاهده کرد. صنعت گردشگری در لالهزار در کنار گل محمدی در حال توسعه است، بهگونهای که در روزهای تعطیل سال، کمتر منطقهای از این بخش را میتوان دید که خالی از گردشگر باشد.
نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
طبقه بندی موضوعی
- اخبار (۹۷۹)
- اطلاعیه ها (۹۵)
- ویژه آستان مقدس امامزاده (۷۶)
- اعضای شورای سقریه شمس اباد (۲)
- گزارش کارکرد دهیاری وشورا (۱۱)
- ویژه مدارس (۱)
- بسیج (۳)
- بیمارستان وخانه بهداشت (۱۱۲)
- پزشکی (۱۱۰)
- ورزش (۶۵)
- اجتماعی (۹۸)
- شهدا (۳۰)
- مناسبتهای مذهبی وفرهنگی (۱۶۴)
- حوادث (۴۴)
کلمات کلیدی
آخرين عناوين
-
آدرس سایت رسمی فیروزه کویر WWW.FIROZEHKAVIR.IR
دوشنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ -
پیام تسلیت مرحوم حاج حسین حسینی
شنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ -
پیام تسلیت
جمعه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ -
آثار صله رحم
چهارشنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۶ -
وادی السلام ، حریم وصال (۱)
چهارشنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۶ -
عواقب حجامت خودسرانه در فصل بهار/ افرادی که باید دور این روش درمانی را خط قرمز بکشند!
سه شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ -
مشمولان برای ثبت نام سهام عدالت به کجا باید مراجعه کنند؟
سه شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ -
مرگ کودک شهربابکی در پی برخورد با الاکلنگ فلزی
سه شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ -
از تشکیل پرونده و برخورد قضائی بافرد خاطی تا استعفای رئیس آموزش وپرورش
سه شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ -
احداث باند دوم محور رفسنجان-نوق نیازمند۱۰۰میلیاردتومان اعتبار است
سه شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۶
پیوندهای روزانه
آخرين نظرات
-
توسط بنده خدا در تاريخ ۹۶/۰۲/۰۴
-
توسط شمس آبادی در تاريخ ۹۶/۰۱/۳۱
-
توسط محمد در تاريخ ۹۶/۰۱/۲۷
-
توسط . در تاريخ ۹۶/۰۱/۲۶
-
توسط محمد در تاريخ ۹۶/۰۱/۲۶
-
توسط شمس ابادی در تاريخ ۹۶/۰۱/۲۵
-
توسط بیگانی در تاريخ ۹۶/۰۱/۲۵
-
توسط فاطمه در تاريخ ۹۶/۰۱/۲۵
-
توسط محمد در تاريخ ۹۶/۰۱/۲۱
-
توسط اعظم در تاريخ ۹۶/۰۱/۲۱