تصاوير منتخب

پایگاه خبری فیروزه کویر (امامزاده سیدجلال الدین )

قابل توجه ادارات دولتی و همشهریان عزیز
ارسال پیامک تبلیغاتی ، جشن ها ، جلسات ، مراسم تشیع ، ترحیم ، ختم و ... پذیرفته میشود .
برای اطلاعات بیشتر با شماره ۰۹۱۳۳۹۲۷۵۱۲ تماس حاصل نمائید .

بایگانی

پربحث ترين ها

پربازديدترين ها

پيوندها

تصاوير برگزيده

۰

معرفی امامزاده بی بی عصمت (س) کوهبنان

اخبار

معرفی امامزاده بی بی عصمت (س) کوهبنان

معرفی امامزاده بی بی عصمت (س) کوهبنان  

  به گزارش فیروزه کویر به نقل از پایگاه مذهبی دارالصادقیون امامزاده بی بی عصمت خاتون (علیها السلام) در  استان کرمان شهرستان کوهبنان، بخش مرکزی، شهرکوهبنان واقع شده است که دارای بنایی بسیار باشکوه و زیبا، بر بالای تپه ای مشرف بر شهر کوهبنان و  با چشم انداز فوق العاده زیبا و دیدنی است. 

این امامزاده منتسب  به فرزندان امام جعفر صادق علیه السلام میباشد که شجرنامه آن  بدین شرح می باشد:

سیده بی بی عصمت خاتون بنت جلال الدین حیدر بن رکن الدین محمد بن علاء الدین حسین بن علی بن فضل الله بن حسین بن علی بن احمد بن حسین بن محمد أبی جعفر بن علی أبی الحسن بن عبیدالله بن احمد الشعرانی بن علی العریضی بن امام جعفرصادق (علیه السلام) باشد که با 14 واسطه نسب به امام ششم (علیه السلام) می رساند. این امامزاده از گذشته به صورت مقبره ای که بوسیله بنای کوچکی برآن از دیگر قبور متمایز و مورد توجه خاص و عام بوده است و به عنوان زیارتگاهی از آن استفاده میشد پس از سال 1342 شمسی به علت شفای زن معلول به همت بانوی شفا یافته باز سازی و مرمت شد و پس از آن باعث شد از اطراف و اکناف مشتاقان و عاشقان زیادی هر روز و هر هفته گرد مزار مطهر جمع و از شمع وجود شریفش استفاده میکردند. 
تا قبل از سال 1356 شمسی وسعت و بنای امروزی را نداشته است از همین سال فردی  بنام مرحوم حسین پورمیرزایی و با همت والای خود وقوع ابتکار و خلاقیت طرح و نقشه و سبک و معماری خاصی که در نوع خود بی نظیر میباشد در ساختن و گسترش این بنای مقدس کوشش نموده است و با پشتکاری که داشته است در مدت 24 سال با نوع آوریهای جالب و با هزینه افراد خیر و نیکوکار که به شکل امروزی در آمده است که هنوز دست ساختن و تکمیل میباشد  که این سبک معماری خود باعث جلب توجه عده ای از مردم شده که علاوه بر زیارت از معماری این بنا هم دیدن نمایند. به طوری که همیشه از گوشه و کنار استان و دیگر شهرها عده زیادی برای زیارت به این مکان می آیند.
زیر بنای امامزاده و حرم مطهر 750 متر مربع به ابعاد 25 در 25 متر می باشد. که ضریح مطهر در وسط این بنا به شکل ضریحهای متداول امامزاده ها به ابعاد 2در3 متر به صورت مشبک با طرحی که خود حاکی از خلاقیت  و نوآوری است بسیار دیدنی و جالب میباشد. مصالحی که در ساخت این ضریح بکار رفته مانند سایر ضریحها از چوب یا فلز نیست. بلکه برای ساخت از سیمان و شن استفاده شده و از نظر زیبایی قابل توصیف نیست. در جانب ضریح شبستانهای متعددی جهت اقامه نماز و روضه خوانی و هیت های عزاداری و سخنرانی می باشد.
این بنای عظیم در نوع خود از نظر معماری و ابعاد مختلف هندسی دارایسبک به خصوصی می باشد. که دور نمای بنای جالب  ذهن بینده را متوجه قدس شریف ( بیت المقدس) میگردد.
شایان ذکر می باشد که تمام کارهای ساختمانی این حرم از ابتدا  اعمم از طراحی و نقشه و بتون ریزی و آجر چینی و پوشش سقف و ساختمانی و ساختن پنجره های گنبد که این پنجره ها هم مانند ضریح از سیمان ساخته شده است .
تماما حاصل زحمات نامبرده میباشد کسی که اصلا کلاس نقشه کشی و طراحی و مهندسی ندیده است. و به قول حافظ           نگار من که  به مکتب نرفت و خوش خط نوشت               بغمره مسئله آموز صد مدرس شد
در ضلع غربی امامزاده ساختمان مخصوص زوار و متولی  وجود دارد که کمی دور تر از آن دستشویی و وضوخانه و ظرف شویی  بزرگی ساخته شده است. در چهار ضلع این امامزاده فضای سبزی پوشیده از اشجار دیده میشود که به زیبایی  آن افزوده و همگی حاصل زحمات متولی امامزاده که همین مرحوم استاد حسین پور میرزایی می باشد. که خود و خانواده اش در مجاور این امامزاده زندگی میکردند. و از تمامی امکانات بوجود آمده است از دسترنج خود و نگهداری  و در توسعه و تکمیل این مکان به طور جدی کوشش  نموده اند.  ضمنا در ضلع شمالی آن چند سره سره سیمانی  ساخته شده شاید بزرگترین سرسره های سیمانی در کشور باشد خیلی جالب و هیجان انگیز می باشد. که توسط همین مرحوم ساخته شده است.



برگرفته از : darolsadeghiyon.ir

نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی