بایگانی
- ارديبهشت ۱۳۹۶ (۳)
- فروردين ۱۳۹۶ (۳۶)
- اسفند ۱۳۹۵ (۷۸)
- بهمن ۱۳۹۵ (۸۱)
- دی ۱۳۹۵ (۵۹)
- آذر ۱۳۹۵ (۴۵)
- آبان ۱۳۹۵ (۶۷)
- مهر ۱۳۹۵ (۱۱۰)
- شهریور ۱۳۹۵ (۱۸۲)
- مرداد ۱۳۹۵ (۱۶۷)
- تیر ۱۳۹۵ (۲۰۳)
- خرداد ۱۳۹۵ (۱۶۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۵ (۱)
پربحث ترين ها
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
پیشینه روستای شمس اباد
۹۵/۰۳/۱۰
پربازديدترين ها
-
-
وظایف دهیار در روستا چیست ؟
بازديد: ۱۷۱۲ -
پیشینه روستای شمس اباد
بازديد: ۱۶۵۶ -
-
مجتهد نواندیش استاد دکتر-فیروزی مازندرانی
بازديد: ۱۵۸۶ -
-
مراسم استقبال ازمدافعان حرم در مرکز دهستان رضوان
بازديد: ۱۳۴۴ -
-
-
حضور حماسی مردم بخش فردوس در روز جهانی قدس
بازديد: ۱۲۲۲
پيوندها
چرا بعضی بچهها درس نمی خوانند؟

شروع داستان
برادرم در شهرستان زندگی میکند و پسری دارد که همسن و سال «پویا» پسر من است. امسال با آغاز سال تحصیلی به دلیل عدم تمایل پسرش به او اجازه داد که ترک تحصیل کند و این اتفاق -که «علی» پسر برادرم رفته سر کار و کنار پدرش در شیرینیفروشی کار میکند – باعث شده پویا بهانهگیری کند و بگوید دلش نمیخواهد درس بخواند. با مهربانی تشویقش کردم اما موفق نشدم. با سختگیری و صحبت با معلمهایش نیز نتوانستم او را قانع کنم که درس خواندن به دردش میخورد. پویا کلاس دوم راهنمایی است و همزمانی بلوغ او با ترک تحصیل میتواند دردسرساز شود. به ویژه که پویا در تهران است و با جو حاکم در این شهر بزرگ نمیتوانم شرایط او را با پسر برادرم که در شهر کوچکی در شمال زندگی میکند، مقایسه کنم. نمیدانم چرا او دوست ندارد درس بخواند؟ علی شاید از برادرهای بزرگترش الگو گرفته باشد که با دیپلم نگرفتن و کار در شیرینیفروشی توانستهاند به شرایط مالی خوب برسند اما نمیدانم پویا چرا درس نمیخواند. از کودکی همه وسایل راحتی و رفاه او را فراهم کردهایم و من و همسرم با کار سخت و هماهنگی مسایل داخل و خارج خانه نگذاشتهایم کمبودی حس کند. حتی نگذاشتهایم مسوولیت کار خانه را بپذیرد. به عنوان نمونه نان بگیرد یا خریدی بکند که مبادا از درسهایش عقب بماند. لطفا ما پدر و مادرهایی را که بچههایشان درس نمیخوانند را راهنمایی کنید. برای حل این مشکل چه کار کنیم؟
نگاه اول
۱ به نحوه درس خواندن بچهها نظارت منظمی داشته باشید
اگر متوجه میشوید که فرزند شما وقتی در اتاقش تنهاست، تکالیفش را انجام نمیدهد و درس نمیخواند، برنامهای بریزید که از فلان ساعت که شما بعد از عصرانه مشغول مطالعه مجله هستید یا وسایل شام را آماده میکنید، روی میز اتاقنشمین یا نزدیک آشپزخانه تمرینات ریاضیاش را حل کند. به هیچوجه از برنامهای که بر اساس توانایی و مناسب سن او تنظیم میکنید و نظرات او را هم موقع برنامهریزی میپرسید (اگر بزرگتر است)، تخطی نکنید.
۲ برنامههای فرزندتان را سنگین نکنید
متاسفانه امروزه با والدینی مواجه هستیم که بسیار ایدهآلگرا هستید و گاهی فراموش میکنند وظیفه بچهها تا قبل از ورود به مدرسه، بازی و تفریح بوده و حالا هم نیازمند آن برای تخلیه انرژی خود هستند. گاهی آنقدر برنامه کودک را خسته کننده و فشرده تنظیم میکنند و او را مجبور میکنند به انواع کلاسهای هنری و ورزشی و زبان برود که او از غیر مهیجترین آن یعنی درس و مدرسه بیزار میشود و مترصد زمانی است تا کمی تفریح و بازی کند. گاهی اوقات برای یک درس ساده علوم او را مجبور میکنید چند مرجع خارج از کتاب را مطالعه کند تا به جای ۱۸، ۲۰ بگیرد. واقعا این همه سختگیری خستهکننده نیست؟
۳ در کنار درس، بازی و تفریح هم جزو برنامه باشد
برای بچهها تماشای تلویزیون و کارتون میتواند به عنوان تشویق در نظر گرفته شود. «اگر تا ساعت ۵ تمرینهایت را حل کنی میتوانی علاوه بر کارتون، سیدی مورد علاقهات را هم ببینی» برای بزرگترها که نوجوان محسوب میشوند این تشویق میتواند در قالب یک ساعت پارک رفتن با دوستانشان باشد. اگر بچهها بدانند راس ساعت ۷ بعد از ظهر برنامه خاصی دارند، حتما درسها را با لذت تا آن موقع تمام میکنند.
۴ اول از تشویق استفاده کنید بعد از پیامد منفی
قرار شد اول موفقیتهای هر چند کوچک بچهها را ببینیم و تشویق کنیم. از تشویق و تحسین کلامی و بوسیدن آنها تا ارایه کارت امتیاز و بقیه موارد، اما اگر نتیجه مطلوب را از تشویقها نمیگیرید، میتوانید از پیامد منفی استفاده کنید، یعنی محرومیت از تماشای تلویزیون یا اجازه ندادن برای بازی با بچههای کوچه در آن روز خاص. یادتان باشد پیامد منفی باید بلافاصله پس از کار نادرست اجرا شود و نباید مدت تحریم طولانی باشد. برای بزرگترها هم همینطور. اگر پسر نوجوانتان که قرار بود راس ساعت ۶ بعدازظهر از پارک برگردد، در حالی به خانه آمده که ساعت ۵/۶ یا ۷ است باید بداند قطعا در تعطیلی آخر هفته باید خانه بماند. بچهها باید بدانند در ازای خارج شدن از روال برنامه چه تنبیهی در انتظارشان است. نظارت بر موبایل یا گشت و گذار فرزندتان در اینترنت، حق شماست و او باید بداند این حق برای شما تعریف شده است. گمان نکنید چون او به مدرسه راهنمایی رفته دیگر باید هر چه خواست بکند. از اجرای قوانین کوتاه نیایید. گاهی نوجوانها به دلیل آشنایی با جنس مخالف و دلمشغولیهای خاص، دل به درس خواندن نمیدهند. نظارت قاطع و برنامه منسجم شما میتواند به راحتی او را از این بحران درآورد.
۵ انتظارات واقعبینانه داشته باشید
گاهی اوقات میبینیم والدین بچههایی را که بهره هوشی یا IQ کمی دارند، بیجهت تحت فشار قرار میدهند. اگر شما زیر نظر یک کارشناس نمره آزمون بهره هوشی او را سنجیدهاید به جای آزار دادنش و تماشای در جا زدن در درسهایی که در آنها ضعف دارد، کمکش کنید و تواناییهایش را بشناسید تا به سمتی هدایت شود که توانمند است. چه بسا استعداد او در موسیقی یا یک هنر خاص چنان موفقیتی را برایش رقم بزند که سالها درس و دانشگاه نتواند چنین کاری کند. اگر هم متوجه شدهاید فرزند شما در یک یا دو درس خاص به شدت ضعف دارد و بهعنوان نمونه هنگام دیکته نوشتن خیلی کم توجه است یا به طور واضح کند عمل میکند، خوب است با یک روانپزشک یا روانشناس مشورت کنید تا از نظر اختلال یادگیری، مشکلات کمتوجهی یا مشکلات بیشفعالی بررسی شود. مشکلات بیشفعالی و دیگر اختلالهای همراه از دیگر علتهایی هستند که بچهها را از خواندن یک درس خاص متنفر میکنند که البته به راحتی و با گرفتن مشاوره و درمان مناسب قابل رفع است.
نگاه دوم
نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
طبقه بندی موضوعی
- اخبار (۹۷۹)
- اطلاعیه ها (۹۵)
- ویژه آستان مقدس امامزاده (۷۶)
- اعضای شورای سقریه شمس اباد (۲)
- گزارش کارکرد دهیاری وشورا (۱۱)
- ویژه مدارس (۱)
- بسیج (۳)
- بیمارستان وخانه بهداشت (۱۱۲)
- پزشکی (۱۱۰)
- ورزش (۶۵)
- اجتماعی (۹۸)
- شهدا (۳۰)
- مناسبتهای مذهبی وفرهنگی (۱۶۴)
- حوادث (۴۴)
کلمات کلیدی
آخرين عناوين
-
آدرس سایت رسمی فیروزه کویر WWW.FIROZEHKAVIR.IR
دوشنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ -
پیام تسلیت مرحوم حاج حسین حسینی
شنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ -
پیام تسلیت
جمعه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ -
آثار صله رحم
چهارشنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۶ -
وادی السلام ، حریم وصال (۱)
چهارشنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۶ -
عواقب حجامت خودسرانه در فصل بهار/ افرادی که باید دور این روش درمانی را خط قرمز بکشند!
سه شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ -
مشمولان برای ثبت نام سهام عدالت به کجا باید مراجعه کنند؟
سه شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ -
مرگ کودک شهربابکی در پی برخورد با الاکلنگ فلزی
سه شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ -
از تشکیل پرونده و برخورد قضائی بافرد خاطی تا استعفای رئیس آموزش وپرورش
سه شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ -
احداث باند دوم محور رفسنجان-نوق نیازمند۱۰۰میلیاردتومان اعتبار است
سه شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۶
پیوندهای روزانه
آخرين نظرات
-
توسط بنده خدا در تاريخ ۹۶/۰۲/۰۴
-
توسط شمس آبادی در تاريخ ۹۶/۰۱/۳۱
-
توسط محمد در تاريخ ۹۶/۰۱/۲۷
-
توسط . در تاريخ ۹۶/۰۱/۲۶
-
توسط محمد در تاريخ ۹۶/۰۱/۲۶
-
توسط شمس ابادی در تاريخ ۹۶/۰۱/۲۵
-
توسط بیگانی در تاريخ ۹۶/۰۱/۲۵
-
توسط فاطمه در تاريخ ۹۶/۰۱/۲۵
-
توسط محمد در تاريخ ۹۶/۰۱/۲۱
-
توسط اعظم در تاريخ ۹۶/۰۱/۲۱